Handtherapie

Handtherapie

Handtherapie is een specialisatie van ergotherapie en fysiotherapie en bestaat vaak uit een combinatie van beide. Bomers Fysiotherapie heeft sinds begin 2019 een handtherapeut in haar team en is daarmee uniek in de Achterhoek.

Handtherapie hard nodig
Nederland telt jaarlijks ruim 70.000 gevallen van traumatisch handletsel. Dit zorgt voor veel ziekteverzuim en arbeidsuitval, laat staan pijn en ongemak voor de patiënt. Handtherapie kan een belangrijke rol spelen bij herstel van klachten en aandoeningen aan de hand, pols en arm. Een handtherapeut heeft zich speciaal in de anatomie van dit gebied verdiept en kan daardoor goede resultaten behalen in de behandeling. Daarvoor wordt waar nodig samenwerking gezocht of gebruik gemaakt van aanvullende fysiotherapeutische behandeling, zoals Dry Needling.

Toepassing
Handtherapie wordt vaak toegepast in het revalidatietraject na een operatie aan hand of pols. Denk bijvoorbeeld aan carpaal tunnelsyndroom, triggervingers of duimbasisartrose. Ook bij klachten waarbij geen operatie noodzakelijk is, kan goede resultaten worden behaald met handtherapie. Voorbeelden hiervan zijn artrose, peesontstekingen of overbelasting door werk of sport.

Handtherapie is geïndiceerd als u beperkingen ervaart aan de hand, pols en/of onderarm ten gevolge van een ziekte, trauma, over- of onderbelasting en/of een onvolledige of vertraagde genezing.