Medical Taping

Medical Taping

Medical Taping Bomers FysiotherapieMedical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt dan ook elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

De tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen.

Medical Taping in plaats van sporttape

Medical taping is de langverwachte opvolger van de conventionele sporttape. Gewone sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden van een spier of gewricht te beperken. De sporttape wordt hiervoor onder druk aangebracht, dit met nadelige gevolgen voor de bloedtoevoer en lymfeafvoer. Het herstel van een blessure duurt hierdoor onnodig lang.
Medical Taping maakt gebruik van elastische tape. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. Het Medical Taping Concept stelt u in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En terwijl u sport of werkt, werkt uw lichaam zelf aan het herstel.

Behandelmogelijkheden

Medial taping BomersMedical Taping is geschikt voor de behandeling van zeer uiteenlopende klachten en is tevens een goede aanvulling op een dry needling behandeling

  • Slappe spieren op spanning brengen;
  • Gespannen spieren rust geven;
  • Spieren beschermen tegen overbelasting;
  • Gewrichten beschermen;
  • Pijn dempen;
  • Ontstekingen reduceren;
  • Lichaamshouding corrigeren.

Klik hier voor meer informatie over Medical Taping Concept